03-01-05

Chemokuur #2

Ik kom net thuis van de kliniek waar ik de tweede chemokuur toegediend kreeg. Het gaat zo: eerst mag je op de weegschaal gaan staan (er was 500 gram bij sedert de vorige keer), daarna word ik aangeprikt via de ingeplantte portacad (soort reservoirtje onderhuids). Vorige keer deed dit aanprikken onnoemelijk veel pijn, daarom kreeg ik toen een zalfje mee wat de huid plaatselijk zou verdoven: ik moet zeggen: dat wonderzalfje heeft gewerkt, ik heb de prik nauwelijks gevoeld. Er wordt bloed afgenomen. Dit bloed wordt onmiddellijk onderzocht en indien de waarden juist zijn wordt de chemo op basis van een ganse reeks parameters in de kliniekapotheek klaargemaakt. Enkele baxters worden aangesloten en een "zakje" met chemo (vloeibaar doorzichtig spul). Na een tweetal uur heb ik de volle lading binnen. Daarna krijg ik een reservoirtje mee met nog eens chemo in. Door een systeem van onderdruk wordt per uur 2 ml chemo afgegeven, en dat gedurende 48 uur. Na 48 uur, woensdag dus, terug naar de kliniek om dat pompje af te koppelen. Afwachten wat de bijwerkingen zullen zijn.
Terwijl ik daar zo lag te wachten in de kliniek komt nog een man en een vrouw binnen. De man legt zich ook op een bed, net als ik. Wie op dienst oncologie ligt heeft iets te maken met kanker, dus een gesprek wordt snel aangeknoopt. Wat blijkt? We zijn beide van 1953 en hebben identiek dezelfde symptonen en behandeling: dit schept een band. We hebben afgesproken om via email contact te houden.

15:23 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*°*°*° ik hoop dat de chemo zijn werk op een zachte manier doet, zonder al te veel bijwerkingen.Sterkte

Gepost door: zuchtje | 03-01-05

stil ik klikte via de versch. sites toevallig op jouw link. Ik werd er eerlijk gezegd even stil van. Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat je via dit kanaal de nodige energie put.

Gepost door: Ronny | 13-01-05

heer ik heb longkanker en ben daar niet blij mee alhoewel toen de arts mij dit meedeelde was het net of ze het tegen een ander zei
heb nu 4 kuren gehad nu nog een.
voel met erg slap en kortademig geen eetlust, sted woorden met mijn vrouw hierover , iede een verteld me je moet eten alle maal goed bedoeld maar het lukt mij niet hopelijkl na de 5 e kuur wel

Gepost door: hennie | 05-05-10

heer help

Gepost door: bonvanie | 05-05-10

De commentaren zijn gesloten.