31-01-05

Terug thuis !

Een belangrijke stap in het ganse proces is achter de rug: het slechte stuk endeldarm is verwijderd en nu is ook de stoma weg. Deze morgen heb ik contact opgenomen met de oncoloog. We zullen het vervolg van de chemotherapie aanvatten volgende week maandag, ipv vandaag. Zo krijg ik een extra week om te recupereren van de operatie. Goed zo.
Zaterdagnamiddag ben ik dus thuisgekomen: een heerlijk gevoel, je voelt je duizend man sterk. De tour van de woning gedaan, laptopje aanzetten, massa's (spam)mail verwerkt, chatten met de familie uit de USA... resultaat... mijzelf een beetje overschat. De nacht van zaterdag op zondag was een calvarie: een aanhoudend droge mond deden mij vrezen dat uitdroging aan de hand was. De diarree hield aan, erg pijnlijk omdat er kloofjes zijn ter hoogte van mijn "uitlaat". Na het toilet de koude douchestraal erop en zalf aan de poep. Geen prettig gevoel.
Ik ben dan beginnen water drinken en tegen de morgen leek de situatie al iets beter.
Zondagmorgen: onbijt! Aandachtige lezers weten het wel: speculoos in de koffie doppen en uitsmeren om de boterham: lllllllekkerrrrrrrr, njamnjam....
Ik had mij voorgenomen meer te rusten en meer en regelmatiger water te drinken. We hebben dus een rustige zondag gehad. De pijnlijke stoelgang (kloofjes) houdt aan maar door het aanbrengen van de zalf merk ik tegen de avond toch wel enig beterschap. Een rustiger nacht kondigt zich aan.

15:01 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.