08-02-05

Problemen

Vorige week donderdag stond ik monter en fris op. Duizend man sterk! De ganse dag bezig geweest met van alles en nog wat...
In de late namiddag begon ik opeens krampen te krijgen in mijn maag. Natuurlijk denk je, dit gaat welover, dit is een slecht moment. Niets was echter minder waar. De pijn verergerde ende frequentie van de krampen verhoogde. En ik kan u verzekeren: pijn met een grote P. Ik durf gerust bekennen dat ik op een bepaald moment weende van de pijn.
Dit bleef de ganse nacht en de ganse vrijdag duren. Op vrijdagavond toch naar de huisarts gebeld "een plaagske", was zijn diagnose, een paar pilletjes en het zou wel verbeteren. Maar, niets hielp: de zaterdag en de daaropvolgende nacht weer hetzelfde: verschrikkelijke pijn. Eten kon ik niet, slapen ook niet.
Op zondagmorgen kan mijn vrouw het niet meer aanzien. Ze voerde mij naar de kliniek waar bloed werd genomen en foto's. De vriendelijke dokteres duwde enkele keren (met haa koue handen) flink op mijn buik m te voelen of een en ander goed zat. Ze kwam na een uurtje met het verlossende nieuws. Niets om mij zorgen over te maken:geen ontsteking, geen verstopping, enkel heel veel lucht in de darmen. Hierdoor ontstaan de maagkrampen.
Wat een geruststelling!  
Je zal het geloven of niet, maar vanaf het moment dat de dokteres op mijn buik had geduwd verdwenen ook de krampen en de pijn.
Ik voelde mij ineens weer veel beter, zo veel beter zelfs dat wij in de namiddag een wandeling gemaakt hebben in de stad. En dat was meer dan 2 maand geleden !!!.
Alé, ook dat is achter de rug.
Gisteren gestart met chemosessie # 4. Ik voel mij niet zo ellendig als de vorige keren. Wel wat tintelingen in de vingers en koude voorwerpen kan ik niet aanraken.
In tegenstelling tot wat eerst was afgesproken zal na deze sessie reeds een eerste evaluatie opgemaakt worden, en zal ik dus weten of de therapie helpt. Op 15-02 moet ik foto's laten nemen en op 17-02 op consultatie om de bevindingen te bespreken. Dit worden spannende dagen, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat we de goede kant opgaan.

09:47 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb er ook het volste vertrouwen in!

Gepost door: AV | 08-02-05

Blij 'k Ben blij dat je maagpijn niets ernstigs was, hou de moed erin! En pas op ... niet te geweldig zijn hé!

Gepost door: Koen | 08-02-05

op goede weg Geweldig om te lezen hoe positief je met je situatie omgaat. Dit betekent een steun voor heel wat mensen ! Nog even volhouden en alles komt volledig terug ok. We duimen mee.

Gepost door: bob | 09-02-05

Blij te horen dat het enkel lucht in de darmen was!! Ik duim voor je met handen en voeten gelijk dat alles goed mag verlopen...:o))

Gepost door: Lizy | 10-02-05

Amai Pierke, ik hield hier al mijn hartje vast! Gelukkig was het allemaal ok...

Veel sterkte & hou de moed erin! Ik ben er rotsvast van overtuigd dat je op de goeie weg bent...

Gepost door: Pinnie | 10-02-05

Schrikken Blijf de moraal houden zoals je bezig bent Pierke ! Je komt er wel ! ... we leven met je mee ...

Gepost door: Jo | 12-02-05

De commentaren zijn gesloten.