25-03-05

Update

Einelijk ben ik er in geslaagd mijn paswoord en andere login gegevens in orde te maken. Ja, toegegeven, het kon allemaal wel wat eerder gebeurd zijn...
Waar waren we gebleven? Ja, er is een en ander gebeurd.
Het komt hier op neer: de week dat ik geen chemo toegediend krijg, voel ik mij uitstekend. Een 14-al dagen geleden zijn we voor een lang weekend naar de Ardennen geweest waar we nog net de laatste sneeuw konden bewonderen. We gaan steevast, nu reeds 26 jaar op rij, naar hetzelfde hotelletje: klein maar fijn (Hotel Ry des Glands, te 6922 Halma-Neupont (Wellin) nauwelijks 5 minuutjesrijden van boekendorp Redu, E 411 uitrit 23. Tel: 084-38 81 33, Fax: 084-38 81 82. Ideaal voor wandelingen).
Dat weekend heeft mij enorm veel deugd gedaan, ik heb alle wandelingen kunnen meedoen, goed gegeten en enkele goede flessen wijn...
Het is duidelijk dat de chemo zijn werk uitstekend doet. Ter illustratie het volgende. Als gevolg van de evaluatie na chemosessie #4, had de oncologg al eens laten uitschijnen dat een operatie van de lever nu misschien wel tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Op 10-03 liet ik een MMR scan maken. Op15-03 werd deze besproken met de chirurg, en weet je wat? Op de lever waren geen metastasen meer te zien. De chirurg kon dit nauwelijks geloven en nam contact op met de radioloog om 's namiddags eens een echografie van de lever te maken. En jawel, ook nu weer niets te zien. Op 21-03 contact met de oncoloog die zei dat de metastasen zodanig klein waren geworden, dat ze op een beeld niet meer te zien waren, en dat een leveroperatie nu wel heel zinvol zou zijn: de meastasen liggen tamelijk oppervlakking en kunnen dus zo veel mogelijk weggesneen worden. Tijdens de operatie zal live een scan gemaakt worden zodat ook eventueel dieper liggende metastasen opgespoord en eventueel verwijderd kunnen worden.
Volgens de chirurg een tamelijk zware operatie maar met heel beperkt risico. Ik heb niet geaarzeld en mijn toestemming gegeven: de operatie zal bijgevolg uitgevoerd worden op 11-04-2005.

12:53 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Sterkte!! Dag Pierke. Ik heb juist je blog 'ontdekt' en deze van begin tot eind gelezen. Ik ben blij voor je dat de resultaten van de scan zo hoopgevend zijn. En ik wil je voor het verdere genezingsproces nog heel erg veel sterkte toewensen. Houd de moed erin!!

Gepost door: Marieke | 25-03-05

Blij Blij terug iets van je te horen, hopelijk terug goed nieuws na 11 april

Gepost door: Koen | 25-03-05

Pier ke is terug Het was zo een beetje een ritueel aan het worden, elke dag eens gaan kijken naar Pierke's blog ... Opgelucht en blij je terug te mogen lezen Pierke! We duimen voor 11/04 ,blijven positief denken en je blog volgen ...Gepost door: Jo & Pia | 25-03-05

ooooh ik ook zo blij... terug iets van jou te horen, en ik duim voor je op 11 april.
Nog een fijn paasweekend.

Gepost door: zuchtje | 25-03-05

Spoedig Herstel Eveneens blij dat je terug bent en dat je gunstig nieuws gekregen hebt.
We duimen voor je op 11 april !

Gepost door: frank spencer | 28-03-05

Eindelijk nieuws... Ik ben regelmatig eens gepasseerd, maar het bleef hier angstvallig stil... Gelukkig gaat alles prima! :-)

11 april is weer een nieuwe datum om naar uit te kijken & we zullen dan uiteraard voor je duimen!

Gepost door: Pinnie | 29-03-05

De commentaren zijn gesloten.