27-03-05

Pasen

Gisterenavond lekker gegeten, vandaag nemen mijn darmen revanche: diaree à volonté ! Het begon deze morgen rond 6:00 uur. Mijn poep doet weeral erg pijn door de kloven. Hopelijk gaat deze wc-gang snel voorbij zodat deze paasdag toch nog enige invulling kan gegeven worden.
Het weer nodigt niet echt uit voor enige buitenactiviteit. Naar de koers kijken op TV? Of naar The sound of Music? Amai, schitterende vooruitzichten...Ze zouden beter nog eens La Grande Vadrouille spelen, mijn all time favourite!
Hopelijk heeft mijn echtgenote wat inspiratie, zoniet wordt het maar een saaie dag...
 

10:42 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-05

Paasweekend

Lekker lang geslapen...Ik wilde gisterenavond toch nog eens voor de 735ste keer Ben Hur zien. Ik blijf het een mooie film vinden.
Vandaag zullen we eens wat tuincentra afstruinen, op zoek naar wat groen en bloembakken voor op ons terras. We zien wel. Ik vermoed dat de tocht zal starten in Maldegem. Van daar richting Breskens (misschien ook wat vis inkopen).
Deze avond trakteer ik mijn schoonmoeder en schoonbroer (met zijn vrouw en zoon) op een etentje in een lokaal Italiaans restaurant. Och ja, ik kan zo van die gekke invallen krijgen...Van het leven profiteren, daar komt het op aan, en dat doen we dan ook maar.
Laat de paaseieren smaken!
 

12:01 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-03-05

Update

Einelijk ben ik er in geslaagd mijn paswoord en andere login gegevens in orde te maken. Ja, toegegeven, het kon allemaal wel wat eerder gebeurd zijn...
Waar waren we gebleven? Ja, er is een en ander gebeurd.
Het komt hier op neer: de week dat ik geen chemo toegediend krijg, voel ik mij uitstekend. Een 14-al dagen geleden zijn we voor een lang weekend naar de Ardennen geweest waar we nog net de laatste sneeuw konden bewonderen. We gaan steevast, nu reeds 26 jaar op rij, naar hetzelfde hotelletje: klein maar fijn (Hotel Ry des Glands, te 6922 Halma-Neupont (Wellin) nauwelijks 5 minuutjesrijden van boekendorp Redu, E 411 uitrit 23. Tel: 084-38 81 33, Fax: 084-38 81 82. Ideaal voor wandelingen).
Dat weekend heeft mij enorm veel deugd gedaan, ik heb alle wandelingen kunnen meedoen, goed gegeten en enkele goede flessen wijn...
Het is duidelijk dat de chemo zijn werk uitstekend doet. Ter illustratie het volgende. Als gevolg van de evaluatie na chemosessie #4, had de oncologg al eens laten uitschijnen dat een operatie van de lever nu misschien wel tot de mogelijkheden zou kunnen behoren. Op 10-03 liet ik een MMR scan maken. Op15-03 werd deze besproken met de chirurg, en weet je wat? Op de lever waren geen metastasen meer te zien. De chirurg kon dit nauwelijks geloven en nam contact op met de radioloog om 's namiddags eens een echografie van de lever te maken. En jawel, ook nu weer niets te zien. Op 21-03 contact met de oncoloog die zei dat de metastasen zodanig klein waren geworden, dat ze op een beeld niet meer te zien waren, en dat een leveroperatie nu wel heel zinvol zou zijn: de meastasen liggen tamelijk oppervlakking en kunnen dus zo veel mogelijk weggesneen worden. Tijdens de operatie zal live een scan gemaakt worden zodat ook eventueel dieper liggende metastasen opgespoord en eventueel verwijderd kunnen worden.
Volgens de chirurg een tamelijk zware operatie maar met heel beperkt risico. Ik heb niet geaarzeld en mijn toestemming gegeven: de operatie zal bijgevolg uitgevoerd worden op 11-04-2005.

12:53 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |