22-04-05

Thuis

Jawel, sedert dinsdagnamiddag ben ik terug thuis van het hospitaal. De operatie is een groot succes volgens de chirurg. Alle zichtbare letsels zijn weggesneden zodat mijn kansen op totale genezing spectaculair zijn gestegen. Maandag 25/04 heb ik een afspraak met de oncoloog. Dan zal ik weten hoe we verder zullen behanelen. Waarschijnlijk nog enkele chemosessies om alle mogelijk resterende kankerplekjes te vernietigen. We zien wel en ik hou u op de hoogte.
Het herstel na de operatie verloopt pijnlijk. Ja, de snede die ze nu gemaak hebben is niet niks. Van in het mdden van mijn mooi (?) buikje, schuin naar omhoog tot aan de onderkant van mijn rechter schouderblad. Mijn lever werd er volledig uitgehaald. Hiervoor was het wel nodig om enkele ribben uiteen te trekken: dat veroorzaakt nu hevige pijn bij hoesten of niezen. Dat is ook de reden waarom ik moeilijk de slaap kan vatten: mijn positie in bed is namelijk niet erg comfortabel.
Maar kom, we gaan niet zeuren. Ik voel dat het dag aan dag beter gaat: de krachten komen terug en die pijnen zullen mettertijd ook wel verdwijnen zeker. Mijn lieve echtgenote schotelt mij natuurlijk ook al mijn lievelingsgerechten...Ik ben toch een gelukzak hé... 
Het belangrijkste is dat de operatie geslaagd is (en dit zonder complicaties) en dat het herstel goed evolueert. De oncoloog noemde mij de Tom Boonen van het ziekenhuis! Als dat geen compliment is!
We blijven optimist...de strijd gaat voort..
 

10:47 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

09-04-05

Kliniek

Morgen is het zo ver. Terug opname in de kliniek waar maandag de operatie volgt. Bedoeling is om zo veel mogelijk kankerplekken (metastasen) weg te snijden. Hiervoor is het wel nodig dat ik om zo te zeggen half doorgesneden wordt en enkele ribben worden doorgezaagd: de enige manier om mijn lever in al zijn glorie te kunnen bekijken. Chrirurgen lijken soms wel beenhouwers, met als verschil dat het werken is met vlees op kamertemperatuur, hahaha...
Enfin, het is een goede zaak dat ze mij opereren. Hierdoor zou het mogelijk zijn om de toekomstige chemokuren te verminderen, zowel qua frequentie als dosis, en dat is natuurlijk altijd de moeite waard. Wel ben ik reeds gewaarschuwd dat het herstel pijnlijk zal zijn (ribben). We zien wel hoe het afloopt. In elk geval zal ik minstens een 10-tal dagen in de kliniek verblijven, gevolgd door een tamelijk lange herstelperiode. Mijn privé verpleegster zal mij wel opniew goed soigneren zodat ik ook deze hindernis gezwind zal nemen.
Tot over een tienal dagen!? Duimen maar!

10:12 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |