10-08-05

PET scan

Zoals eerder gemeld heb ik vandaag in Kortrijk een PET scan ondergaan. Bedoeling is op te sporen of er op de lever nog metastasen te bespeuren vallen (metastasen = uitgezaaide kankerplekken).
Om 12:00 ur deze middag moest ik mij aanmelden. Ik moest nauwelijks 5 minuten wachten en het was mijn beurt. Je mag in een ralax zetel gaan liggen (electrisch verstelbaar), gevolgd door het innemen van een spierverslappend middel. Daarna een infuus in de arm. Ik ben ingedommeld...Rond 12:30 uur werd radio-actief suiker via het infuus ingespoten. Metastasen hebben de eigenschap om méér suikers te absorberen dan andere, gezonde cellen. Ik moest dan gedurende een half uur zo bewegingsloos mogelijk liggen, kwestie van zo weinig mogelijk suikers te verbruiken.
Daarna onder de scanner: een soort buis, een tunnel, waar je gedurende een half uur bewegingsloos in moet liggen. Je ligt op een soort tafel die steeds verder in de tunnel schuift. Het lijkt wel op zo een kroketmachine uit de jaren 60, hahaha.
Op dinsadg 16-08 worden het verkregen beeldmateriaal besproken met de oncoloog en chirurg. Duimen maar!!!
Morgen vertrekken we tot zondag naar de Ardennen. Voor het 26 ste jaar steeds naar hetzelfde hotelletje: het moet er dus wel goed zijn.
Het vervolg van het verhaal, goed of slecht zal je dinsdag hier kunnen lezen.
Tot dan!

19:04 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Tot dinsdag amuseer je in de Ardennen, ik duim alvast voor je en hoop dinsdag een positieve posting te kunnen lezen

Gepost door: Koen | 12-08-05

De commentaren zijn gesloten.