13-02-06

Maandag...

Deze week is het de week van de waarheid. Donderdag zal ik namelijk de resultaten kennen van de onderzoeken van vorige week. Ik had het niet vooraf ingecalculeerd, maar...hoe dichter de dag, hoe zenuwachtiger ik word als ik er aan denk of er aan herinnerd word.
Het voorbije weekend is rustig verlopen. De rugpijn is nu beduidend minder hinderlijk: ik kan weer zelf mijn sokken aandoen.
Zaterdag naar een opendeurdag geweest van een tuinzaak: ja, het begint te jeuken om weer in de tuin aan de slag te kunnen.
Ik heb niet veel gekocht: 500 gr sjalotjes, een zakje pijpajuinzaad en een doosje schelperwtjes.
In mijn serre kan ik nu nog niet veel uitrichten: de witloofwortels zijn er nog ingelegd, en het zal zeker nog 3 weken duren vooraleer ik kan beginnen oogsten.
Zondag vroeger opgestaan dan gewoonlijk: altijd hetzelfde liedje: een mens zou eens lekker lang kunnen slapen, maar wordt uitgerekend dàn vroeger wakker. Enfin, de dag duurt dan wat langer hetgeen ook zijn voordeel kan hebben.
Na een verkwikkende douche samen met mijn vrouw om boodschappen gegaan (lees: samen met mijn vrouw boodschappen doen en NIET samen met mijn vrouw onder de douche :-) ).
We zouden coq au vin maken maar we hadden geen spek in huis. Spek: een conditio sine qua non voor coq au vin. Eerst de kip afbraden. Daarna in een grote pot: sjalotjes, champignons, spek, een fles wijn, peper en zout en sudderen maar. En ge moogt gerust zijn dat het ons gesmaakt heeft.
Door de sneeuwbuien van de namiddag zijn we dan ook niet meer naar buiten geweest. Op TV was er ook niets speciaals (net zoals altijd). Mijn eega en ik, elk op onze laptop, zitten surfen op het www, op zoek naar bijkomende info over de Drôme, onze vakantiestreek voor komende zomer. Het ziet er erg fraai uit, dus vol verwachting kijken we uit naar juli.
En zondagavond? We hebben Valentijn twee dagen vroeger gevierd !!!

19:57 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

lekker dat ziet er lekker uit piereke
dat receptje van je kippetje in wijn
leuke valentijns dag
toegewenst
den engel

Gepost door: mieke | 14-02-06

Morgen Duimen doen we in ieder geval !

Gepost door: Jo | 15-02-06

De commentaren zijn gesloten.