17-02-06

Uitsluitsel

Zoals reeds vroeger geschreven ben ik gisteren op consultatie geweest bij de behandelende arts. Bedoeling was de resultaten te bespreken van de medische onderzoeken van 14 dagen geleden (CT scan van abdomen en lever, bloedanalyse…).
“Proficiat” zie hij opeens. “Er zijn enkel wat verkalkingen te zien. Dat zijn letsels van bij de leveroperatie: bloedvaatjes die verkalken. Dit kan absoluut geen kwaad. Van kanker is niets meer te zien.”
Is dat niet schitterend? Vorig jaar lag ik nog bijna op apegapen en nu wordt ik genezen verklaard: weliswaar nooit definitief.Dat ik soms nog eens last heb van diarree (meestal na een copieuze maaltijd, overgoten met lekkere wijn), ja, dat was op zich niet zo erg, vergeleken met de situatie waaruit ik kom. ”En”, zei de arts, eens een uitspatting, dat moet kunnen! Waarvan akte.
De volgende controles zijn gepland op 15 mei en op 28 augustus. Eerst eens goed profiteren van onze vakanties: enkele weekends in de Ardennen en daarna; voor het groot verlof, een drietal weken in La France.
Nu ik weet dat het helemaal de goede kant opgaat (voorlopig toch) wil ik opnieuw de joggingshoes aanbinden. Doel: een tweede marathon lopen (de eerste was op 04-04-04 in Rotterdam). Liefst van al zou ik de Marathon des Chateaux (Medoc, Frankrijk) lopen, maar ik weet niet of dit haalbaar zal zijn. Opnieuw van nul starten en in september al een marathon lopen is wellicht te hoog gegrepen. Mijn vrouw zegt wel dat ik een superman moet zijn dat ik van zo ver zo vlug kan terugkeren, maar ook superman kent zijn grenzen. Ik zal eens wat schema’s opzoeken en dan gaan we er tegenaan.
Wie weet lees je hier binnenkort mijn progressie op sportvlak ipv op medisch vlak!

Dank aan ieder van u voor het overbrengen van “positive waves”!

19:32 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Jij brengt pas "positive waves" Pierke echt, enorm blij met dat nieuws. Ik had je al een tijdje niet meer gezien, en moest af en toe aan je denken.
Pierke geniet van dat prachtige weekend dat voor je ligt en de zalige vakantie in de zomer, het zal wel een hele opluchting zijn!
Laat af en toe hier nog wel een krabbeltje achter he:-)
En voor het vrouwke ook nen dikke knuf, ik weet van mijn moeder dat het voor de partner soms ook een hele opgave is.
Nu beiden terug ten volle genieten hé :-)

Gepost door: zuchtje | 17-02-06

fantastisch Pierke, geweldig nieuws !
Wie weet, misschien lopen we die marathon wel tesamen ?

Gepost door: Jo | 18-02-06

Goe nieuws jong! Via mijn willekeurige blog kwam ik bij jou terecht! Da is pas een goed nieuws om te horen! nen dikke proficiat! en ik wens je het allerbeste en zeker een mooie plaats in je toekomstige marathon!
Groetjes Tiny

Gepost door: Tiny | 20-02-06

Prachtig Heel goed nieuws ... nu plaats ik je zeker bij mijn loopblogs .. en hopelijk lopen we es naast elkaar ergens op een wedstrijd!

Gepost door: Koen | 20-02-06

De commentaren zijn gesloten.