27-02-06

Ardennen

Na een geslaagde zaterdag met een bezoek aan de vernieuwde kampeerzaak en een lekker diner bij mijn medewerkster, was het zondagmorgen lastig opstaan: 07:00 uur is voor mij heel vroeg. Mijn echtgenote porde mij echter aan, zodat ik na enkele ogenblikken toch uit bed stapte.
Surprise: mijn rugpijn was volkomen verdwenen! Er moet 's nachts een mirakel gebeurd zijn, kan niet anders.
Wassen, koffie drinken, de auto laden...om 07:50 uur zijn we dan vertrokken. Makkelijk rijden. Bij het oprijden van de autosnelweg de cruisecontrol op 125 km/uur en op de ring in Brussel de eerste keer moeten afremmen. Pure luxe! Eens voorbij Brussel, op de E 411 hetzelfde scenario: cruise control, een leuke cd, wisselend landschap...de Ardennen in zicht. Omstreeks 09:45 uur zijn we aangekomen aan de kerk van Sohier. Bar koud met die oostenwind. Ik vond het zelfs tekoud om het fototoestel en statief mee te sleuren. Achteraf beschouwd, het weer was oon niet eht zonning, zodat eventuele foto's ook niet echt spectaculair mooi zijn geweest zijn.
We haddeb een lange wandeling gepland: Sohier -Froidfontaine - Sohier.
Je merkt hier en daar dat de lente in aantocht is: over de boomtoppen ligt een andere soort kleurschakering. Iets groenachtigs, maar moeilijk te omschrijven.
In Froidfontaine vonden we een gewei: weliswaar slecht 1 "tak", maar toch de moeite. We hebben het meegenomen. Het was wel nog zeker 2 uur meesleuren, maar achteraf toch erg blij dat we dat gedaan hebben. Ik weet niet of dat wel mocht...
Na een wandeling van 4,5 uur kwamen we toch een beetje vermoeid terug aan het vertrekpunt.
Vandaar zijn we naar Resteigne gereden, waar we in "Chez Dindin" een lekker glas warme wijn hebben gedronken. Daarna nog een wandeling van 5,8 km: Resteigne - Belveaux - Resteigne.
Om deze schitterende dag af te ronden zijn we dan naar Redu gereden waar we in een plaatselijk etablissement een hammetje hebben verorberd.
Waar zullen we een volgende keer naartoe gaan, vroegen we ons op de terugweg reeds af? En of we het zien zitten!

21:01 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

knap Er zullen zeker mensen zijn die hier komen lezen, vind het knap dat je dit alles schrijft, wens je veel sterkte en mag alles positief blijven verlopen, groetjes

Gepost door: Viv | 27-02-06

Hey.... Gelukkig blijft alles goed met je.
Amuzeer u maar hoor!
Groetjes van didi

Gepost door: didi | 03-03-06

De commentaren zijn gesloten.