27-03-06

Dit vind ik goed gevonden

A little boy goes to his father and asks "Daddy, how was I born?"The father answers: "Well son, I guess one day you will need to find out anyway! Your Mom and I first got together in a chat room on Yahoo. Then I set up a date via e-mail with your Mom and we met at a cyber-cafe. We sneaked into a secluded room, where your mother agreed to a download from my hard drive.As soon as I was ready to upload, we discovered that neither one of us had used a firewall, and since it was too late to hit the delete button, nine months later a little Pop-Up appeared that said: You got Male.

19:33 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Foei

Hier ben ik terug.
De titel van deze site kan voor sommige bezoekers nogal misleidend zijn. Over kanker valt hier niet veel (meer) te lezen. De ziekte is (wellicht slechts tijdelijk) momenteel overwonnen. Er nu nog veel over schrijven is niet mogelijk. Wat moet ik schrijven: alle dagen hetzelfde, dat het goed met mij gaat? Nee, dit kan nooit de bedoeling zijn.
Ik voel me goed !
Het is nu reeds 3 weken na elkaar dat ik wekelijks een beetje ga joggen. Van huis naar de atletiekpiste. Ik begin op de binnenbaan, en na elke ronde schuif ik op naar de volgende baan. Na 6 ronden loop ik dus op de buitenbaan. En dan weer helemaal terug. Een goede manier om de afgelegde ronden te tellen. De eerste keer liep ik 10 ronden; de week daarna 11 en verleden week 12. Vandaag voel ik mij wat te moe. Het zal voor woensdag zijn. Ik hoop vanaf nu wekelijks 2 ronden méér te lopen. Het ultieme doel is een tweede marathon te lopen op het einde van het jaar (Etten Leur).
Dat ik nu wat moe ben zal te maken hebben met het voorbije weekend. We hadden afgesproken met een collega patient om samen uit te gaan eten. Na het restaurantbezoek (heeeeeeeeeeeeeeerlijk) nog een beetje napraten bij ons thuis...om half vijf in de achtend (zomeruur) pas naar bed. Deze collega patient is iemand waarmee ik de kamer deelde voor het wegnemen van de stoma. Ik heb er een vriend aan over gehouden. We hebben afgesproken om in september opnieuw samen te komen (en gaan eten, natuurlijk).
Tot een volgende keer!

19:30 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

08-03-06

Een nieuwe start !

Vorig weekend vierden we onze 29 ste huwelijksverjaardag. Voor die gelegenheid zijn we nog maar eens gaan tafelen, ditmaal in het Gentse Patershol. Ik ga hier het etablissement niet vernoemen, maar ik weet zeker dat ze mij daar nooit meer zien. Ondanks de ophokplicht zitten de kippen nog ruimer dan dat wij daar zaten. Als ik je er nog bij vertel dat er meer hollanders zaten dan vlamingen, dan weet je het wel zeker?!. Het eten zelf was ok, maar op restaurant gaan is voor ons meer dan wat op het bord ligt: de ambiance, de rust...het is een geheel.
Op zondag zijn we naar Mechelen gereden voor de tweedehandsmarkt kampeermateriaal (Nekkerhallen). Kwestie van nog eens de sfeer te snuiven. Heel wat mobilhomes en caravans konden ons bekoren, maar met beide voetjes op de grond blijven was de boodschap. Niets gekocht dus.Op de terugweg naar huis, met een hongerig gevoel natuurlijk, zijn we gestopt in een fondue-huis. We hebben er lekker gegeten.

Vandaag heb ik de draad van het joggen weer opgepakt. Geleden van oktober 2004!!!. Gestart om 18:25 uur. Naar het sportcentrum gelopen, daar 10 ronden op de plaatselijke atletiekpiste, en dan terug naar huis, waar ik aankwam om 19:25 uur. Een goede 6 km afgehaspeld in een gezapig tempo.
Och mens toch, wat een goed gevoel! Geen enkel probleem met de ademhaling. Aanvankelijk wel wat pijn in al mijn ledematen, maar eens aangekomen aan de piste was ook dit snel voorbij. Ik kom net van onder de douche en voel opmerkelijk genoeg geen enkele stramheid of pijn. 't Zal misschien maar morgen zijn..., zoals in het liedeje "Maar de napijn moet nog komen, vanavond of vannacht..."
Ik weet het zeker: dit jaar loop ik mijn tweede marathon! Wedden!?

20:02 Gepost door Pierke | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |