08-09-06

Bijna 6 maanden

Nee, ik ben niet "in verwachting", en mijn vrouw ook niet.
Het is bijna 6 maanden geleden dat ik hier nog iets optekende. Trouwens, waarschijnlijk komt hier niemand nog een kijkje nemen.
Indien geen nieuws goed nieuws betekent, wel, dan moet het met mij heel heel goed gaan. En dat is ook zo. Vorige week nog enkele medische onderzoeken ondergaan (x-ray van de longen, scan van darm en lever). Ik moet wel nog wachten op de resultaten maar ik heb er een goed oog op.
De wijzers van de weegschaal hebben ook nog nooit zo hoog gestaan. In ben niet alleen een 50-plusser...in de gewichtsklasse behoor ik nu ook tot de 80-plussers! Hoog tijd om er iets aan te doen.
Het joggen moet dringend hernomen worden. Mijn tweede marathon (Etten Leur) was dus een grote illusie: daarom heb ik vandaag besloten om mij in te schrijven voor een start-to-run. Doel? Opnieuw in de goede conditie geraken voor de 10 mijl van Oostende-Brugge en hopelijk dit jaar de marathon des chateaux in de Medoc. Het is o zo moeilijk om 's avonds uit die zetel te stappen. Of beter gezegd, deze laptop af te sluiten en de shoes aan te binden.
En ook dat nog: vanaf maandag start ik met een dieet om het buikje (lees buik) weg te werken.
Voornemens genoeg...we zien wel!
Op het vlak van gezondheid hoor je mij niet klagen. In mijn onmiddellijke omgeving zijn ondertussen wel reeds verschillende mensen aan kanker overleden. Zeg eens eerlijk, je hoort niets anders.
De diarree is fel afgenomen maar steekt wel weer de kop op na een copieuze maaltijd, rijkelijk met wijn overgoten. Moet kunnen zegt mijn behandelende arts...Maar ja, die diarree heeft dan wel de allures van een of ander natuurfenomeen, omsierd met het nodige lawaai. Erg vervelend als je bv op restaurant wat gerommel in de darmen voelt en hoort. Ik kan enkel maar hopen dat ik het toilet haal. Dat ik daar niet altijd in geslaagd ben hoeft geen verbazing te wekken. Daarom dat ik nu, als voorzorgsmaatregel, een maandverband van mijn echtgenote in mijn onderbroek plak. Ik ben nu ook een tevreden Allways Ultra gebruiker. Het is zoals ze vertellen in die reclamespots: het geeft een gevoel van zekerheid.
De lidtekens van de operaties durven wel eens tegentrekken. "Het weer" zeggen de mensen, maar daar geloof ik niets van.
Allé vooruit, ik ben content dat ik weer begonnen ben met schrijven op dit blog. Ik neem mij voor om zeer binnenkort nog wat neer te pennen over ons verlof in La Douce France.

Reacties steeds welkom.

12:58 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

leuk om te horen dat het prima met je gaat. Dat buikje verdwijnt wel weer zoals het gekomen is als je terug wat meer gaat sporten.

Gepost door: bob | 10-09-06

hey, Ja, kan wel van het weer zijn, hoor. Valt mij ook op, hoewel, enkel bij regenweer heb ik er meer last van.

Groeten van beesken

Gepost door: beesken | 13-09-06

Hallo! Prima dat het beter met je gaat!! Ik ken je wel niet en ben via andere sites naar jouw blog gekomen maar het is wél de moeite om voort te schrijven op je site hoor! Misschien zijn er niet zoveel mensen die toevallig op je blog komen maar voor de mensen die het lezen is het alleszins veel steun en hoop, want jij bent eraan genezen!
En dat buikje, :-) je hebt kanker overleefd, kanker!!! Trek je van dat buikske maar niet te veel aan hoor, maar sporten blijft natuurlijk sowieso gezond hé ;-)!
Ik heb zelf geen kanker, gelukkig want ik ben maar 12. Maar mijn zeer vriendelijke buurvrouw van mijn mama is er onlangs aan gestorven, 'k vind het zeer erg alhoewel het niet echt tot me doordringt omdat ik haar eigenlijk nauwelijks ken. Kanker is een wrede ziekte, hé?!
Groetjes en sterkte van Katrien

Gepost door: Katrien | 17-09-06

)))))) Ben hier op je blog terechtgekomen en veronderstel dat je darmkanker hebt gehad. Dat heb ik gehad als complicatie van mijn levertransplantatie,en nog meer complicaties..
Ik ben verheugd dat het je goed gaat..
Groetjes
Marc

Gepost door: Marc | 19-09-06

Heyyyyy Ik nog eens ...Kheb je linkje gegeven.....
Kom zeker nog terug lezen

Groetjes
Marc

Gepost door: Marc | 19-09-06

hallo terug ben blij hier weer eens te lezen
fijne terugkomst

Gepost door: MIEKE | 19-09-06

*** Slaapwel Pierke

Groetjes
Marc

Gepost door: marc | 20-09-06

Volgen blijven we je doen Pierke !
Sporten hé, blijven doen !

Gepost door: Jo | 04-11-06

De commentaren zijn gesloten.