25-09-06

Maandag...

Dag lezers en lezeressen.Donderdag bij de specialst geweest voor de evaluatie van de driemaandelijkse onderzoeken. En wat we verwachtten werd ook bevestigd: er is niets meer te zien, voorlopig toch niet.
Het viel de dokter wel op dat ik een beetje verzwaard was, maar ook hierover werd geen probleem gemaakt. Volgende afspraak maandag 4 december. We zien wel wat het wordt.
Ondertussen zullen we natuurlijk niet stil zitten: 14 dagen Wales, een midweek in onze Ardennen en tijdens de jaarwisseling zitten we in Californië. Er zijn er die willen tekenen zeker!?
Kijk, dat is iets wat ik mij voorgenomen heb: stel niet uit! Profiteer maximaal van de kansen die je krijgt.
Dit klinkt misschien nogal egoistisch of matarialistisch, maar dat is het niet echt. Profiteren is een verkeerde woordkeuze. Beter zou ik zeggen: haal er het maximum uit en geniet van de geboden momenten.
Tot een volgende keer.

21:33 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-09-06

Bijna 6 maanden

Nee, ik ben niet "in verwachting", en mijn vrouw ook niet.
Het is bijna 6 maanden geleden dat ik hier nog iets optekende. Trouwens, waarschijnlijk komt hier niemand nog een kijkje nemen.
Indien geen nieuws goed nieuws betekent, wel, dan moet het met mij heel heel goed gaan. En dat is ook zo. Vorige week nog enkele medische onderzoeken ondergaan (x-ray van de longen, scan van darm en lever). Ik moet wel nog wachten op de resultaten maar ik heb er een goed oog op.
De wijzers van de weegschaal hebben ook nog nooit zo hoog gestaan. In ben niet alleen een 50-plusser...in de gewichtsklasse behoor ik nu ook tot de 80-plussers! Hoog tijd om er iets aan te doen.
Het joggen moet dringend hernomen worden. Mijn tweede marathon (Etten Leur) was dus een grote illusie: daarom heb ik vandaag besloten om mij in te schrijven voor een start-to-run. Doel? Opnieuw in de goede conditie geraken voor de 10 mijl van Oostende-Brugge en hopelijk dit jaar de marathon des chateaux in de Medoc. Het is o zo moeilijk om 's avonds uit die zetel te stappen. Of beter gezegd, deze laptop af te sluiten en de shoes aan te binden.
En ook dat nog: vanaf maandag start ik met een dieet om het buikje (lees buik) weg te werken.
Voornemens genoeg...we zien wel!
Op het vlak van gezondheid hoor je mij niet klagen. In mijn onmiddellijke omgeving zijn ondertussen wel reeds verschillende mensen aan kanker overleden. Zeg eens eerlijk, je hoort niets anders.
De diarree is fel afgenomen maar steekt wel weer de kop op na een copieuze maaltijd, rijkelijk met wijn overgoten. Moet kunnen zegt mijn behandelende arts...Maar ja, die diarree heeft dan wel de allures van een of ander natuurfenomeen, omsierd met het nodige lawaai. Erg vervelend als je bv op restaurant wat gerommel in de darmen voelt en hoort. Ik kan enkel maar hopen dat ik het toilet haal. Dat ik daar niet altijd in geslaagd ben hoeft geen verbazing te wekken. Daarom dat ik nu, als voorzorgsmaatregel, een maandverband van mijn echtgenote in mijn onderbroek plak. Ik ben nu ook een tevreden Allways Ultra gebruiker. Het is zoals ze vertellen in die reclamespots: het geeft een gevoel van zekerheid.
De lidtekens van de operaties durven wel eens tegentrekken. "Het weer" zeggen de mensen, maar daar geloof ik niets van.
Allé vooruit, ik ben content dat ik weer begonnen ben met schrijven op dit blog. Ik neem mij voor om zeer binnenkort nog wat neer te pennen over ons verlof in La Douce France.

Reacties steeds welkom.

12:58 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |