21-01-07

't Is zo ver

Straks om 14:00 uur wordt ik verwacht in de kliniek. Mijn valies staat klaar. Deze morgen enkel 1 boterhammetje gegeten, deze middag ook een heel lichte maaltijd: wat er in gaat moet er straks toch uit ! "Fleet": alleen al de gedachte aan dat drankje doet mij huiveren en kotsen!
Aangezien ik nu weet wat mij te wachten staat (zelfde operatie als in april 2005) zijn de vooruitzichten maar somber: veel pijn en ambetantigheden.
Hoe zal ik uit deze operatie komen? Wat zal het resultaat zijn? Hoe zit het met de chemo nadien?
Allemaal vragen waar ik binnen een veertiental dagen waarschijnlijk een antwoord zal kunnen op geven.
Wanneer er op dit blog een nieuw bericht verschijnt, dan is dat het teken dat ik er terug ben.
Tot dan !

10:04 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

16-01-07

Nog maar eens wensen...

Vandaag naar de hoofdzetel van mijn werk geweest. Handjes schudden, beste wensen, goede gezondheid... je kent dat wel. Ik heb zeker 6 keer hetzelfde verhaal moeten doen totdat ik bij een dirEctielid terecht kon om het ganse verhaal van naaldje tot draadje nog eens over te doen.
Blij dat ik buiten was. Niets is vervelender dat na gezondheidswensen de "wenser" een beetje voor schut te zetten door te wijzen op de niet echt goede gezondheidstoestand. OeiOei, zeggen ze dan, excuseer dat ik dat zo gezegd heb...
Allemaal goed bedoeld hoor. Ik denk dat het zo van die zaken zijn die nu eenmaal bij de ziekte horen: je ziet er goed uit, dus denkt iedereen dat je ook gezond bent. Niets is echter minder waar. Ik heb nog het geluk dat ik onder constante medische controle sta zodat elke afwijking van de norm een alarm is dat onmiddellijk opgevolgd wordt.
En dat is dan weer het positieve: er kan iets aan gedaan worden. Aan die gedachte hou ik mij dus vast.

19:19 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-07

Aftellen

Het weekend is nogal eigenaardig verlopen. Naar jaarlijkse gewoonte komen wij met alle broers, zussen, kinderen en kleinkinderen samen voor nieuwjaar: makkelijk. Alle pakjes en wensen kunnen op dezelfde dag overhandigd worden...
Omdat ik behalve mijn schoonbroer en mijn schoonmoeder nog niemand had ingelicht van de nieuwe kankeropstoot was het begroeten nogal moeilijk...iedereen wenst je een goede gezondheid, maar in jezelf denk je "je moest eens weten". Tijdens de maaltijd heb ik dan iedereen ingelicht. De sfeer was natuurlijk gebroken, maar mijn optimistische ingesteldheid moet blijkbaar overgeslaan zijn op het gezelschap want na een half uurtje was het weer ambiance als voorheen. Goed zo!
Volgende week deze tijd is de operatie al achter de rug. De gedachte dat er weer 2 "redons" in mijn lijf zullen zitten, en een buis door mijn neus, doet mij nu al huiveren. Bij mijn laatste operatie heb ik van pure ellende zelf die buis uit mijn neus getrokken en in de hoek van de kamer gesmeten! Ik kon het niet meer verdragen.

19:39 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-01-07

Terug

Dag beste lezer (indien er nog lezers of lezeressen terugkomen naar deze blog natuurlijk).
Jawel, we zijn hier terug. Ook de kanker is terug!
Tijdens een routinecontrole begin december werd vastgesteld dat de markers in mijn bloed gestegen waren tot 5,1. Daarom werd een PET scan ondergaan en het verdict viel als een donderslag bij heldere hemel: opnieuw een metastase in de lever. Na een CT scan kon het gezwel gelokaliseerd worden 8 mm onder de leverwand, goed bereikbaar en dus goed te opereren.
We laten er geen gras over groeien en dus werd de datum van de operatie vastgelegd op 22 januari.
Nadien zal een nieuwe chemokuur opgestart worden.
Alé, 2007 is schitterend begonnen! En iedreen mij maar een goede gezondheid toewensen, dat blijft moeilijk omdat ik wel beter weet "Ge ziet er toch goed uit !. Ik weet wel beter natuurlijk.
Kijk, ik zal weer wat kunnen schrijven want er zal weer wat te beleven vallen.

13:11 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |