12-02-07

Start van een nieuwe week

Wie een normale dagtaak heeft ziet er soms wel eens tegen op, tegen die maandag...Wie niet kan werken, maar het wel zou willen, vraagt zich af hoe de dag in te vullen? Naar TV kijken, de krant 10 keer lezen, wat op de laptop zitten prutsen, slapen....?'t begint mij een beetje de keel uit te hangen.
Gisteren ben ik voor de eerste keer in 3 weken buiten geweest. Stel er je echter niet te veel van voor. We moesten een nieuwe douchekop hebben. We zijn dan maar naar de Euroshop gereden. Niet ik, wel mijn madam zat achter het stuur! Aan de kassa's stond een rek met DVD's en mijn ogen vielen op een box met Fernandel: Don Camillo. Niet aarzelen: kopen! Een schitterende reeks dolkomische avonturen. Verder nog gekocht: een set van 3 DVD's Louis De Funès (met oa La Folie des grandeurs), Ben Hur, en voor mijn madam The Jane Austin Collection (BBC reeks).
Slenteren in een shoppingcenter is nog wat te veel van het goede, want ik was blij terug thuis te zijn: moe en ietwat draaiachtig.
's Avonds zaten we gezellig in de sofa naar tv te kijken (The Pact) en ja hoor, de goede gewoontes komen terug:"In wat heb jij goesting?", vroeg mijn vrouw opeens? "Paling in de room", was mijn gevat antwoord. En zo maar verder allerlei gerechten opgenoemd, likkebaardend maar wetende dat het nog niet kon, uit eten gaan. Op 3 (wet) en 4 (kerk) maart zijn we 30 jaar getrouwd. Ik moet zorgen dat ik tegen dan wèl reeds goed te been ben. Op onze huwelijksverjaardag gaan we steevast uit eten. Dan geven we er altijd een ferme lap op. Lekker eten en drinken, samen met iemand waar je zielsveel van houdt. Wat verlangt een mens nog meer!? Hoogst waarschijnlijk zal 's anderendaags gestart worden met de chemo. Reden te meer om er eens ferm tegenaan te gaan.
Alé, we zijn weer goed gemotiveerd. Nu ga ik me scheren en douchen. Ik denk dat ik mijn pyjama in de wasmand zal smijten en mijn gewone kleren zal aantrekken. Zo zie ik er minder "ziek" uit!

10:48 Gepost door Pierke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Pierke,

Het diet goed om te lezen hoe moedig de dingen aanpakt! Genieten vooraf en nadien en tijdens de miserie maar even ondergaan maar je niet laten kelderen. Hopelijk ben je helemaal fit tegen het eetfestijn in maart. Ne ferme knuffel voor uw madam.
LIN

Gepost door: LIN | 13-02-07

De commentaren zijn gesloten.